Spatifilyum doğrudan ışığa gereksiniz duymaz. Ancak güneş ışığını gören kısımları ışığa doğru bir eğilim gösterdikleri için, saksıyı arada bir çevirmek ve bu eğilimlerin dengeli bir şekilde olmasını sağlamanız gerekir. Hava akımlarından çabuk etkilenen bir yapısı olması nedeniyle çok soğuk ve çok sıcak ortamlarda bulundurulmamalıdır.
Spatifilyum Bakımı için yılda en az bir kere topraktan vitamin ve mineral desteği yaparak besin verilmesi gerekmektedir. Ayrıca saksı değişimi sıcakların başladığı mayıs ayında yapılması daha verimli olmasını sağlar. Spatifilyum Bakımı sırasında veya haftada bir kez de olsa bitkinin ışık almayan tarafı loş güneşli bir alana doğru çevrilmelidir. Çünkü karanlıkta kalan spatifilyumun yaprakları birkaç gün içinde solmaya, sararmaya ve dökülmeye başlar.
Barış Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır
Bakımı genel olarak kolay olan barış çiçeğinin daha sağlıklı gelişe bilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. “Peki Barış Çiçeği bakımı nasıl yapılır?” diyorsanız bu soruyu kısaca şu şekilde yanıt verebiliriz;
Barış Çiçekleri doğrudan güneş ışığından hoşlanmaz. Yarı gölge veya gölgeli ortamlar barış çiçeği için idealdir. Doğrudan güneş ışığına maruz kalması yapraklarında yanıklara neden olabilir. Aydınlık, ancak direkt güneş ışığı almayan bir yer barış çiçeği için en uygun yerdir. Barış Çiçekleri toprağı nemli sever, ancak aşırı sulamadan da kaçınılmalıdır. Toprak yüzeyi hafifçe kuruduğunda sulama yapılmalı ve saksı altlığında biriken fazla su dökülmelidir.
Kış aylarında sulama sıklığı azaltılabilir. Sulama için oda sıcaklığında ve dinlenmiş su kullanmaya özen gösterin. Barış Çiçekleri yüksek nemli ortamları sever. Yapraklarına düzenli olarak su püskürtmek veya saksının yanına bir su kabı koymak, bitkinin nem ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Özellikle kış aylarında, kalorifer yanmaya başladığında, bitkinin nem ihtiyacı daha da artabilir. Barış Çiçekleri iyi drene edilmiş, besin açısından zengin toprakları sever. Orkide toprağı veya salon bitkisi toprak karışımları barış çiçeği için uygun bir seçenektir. Toprağın hafif asidik veya nötr pH seviyesinde olması idealdir.
Barış Çiçeği Bakımı
Barış Çiçeği Bakımı esasında bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Mesela Barış çiçeği toprağı nemli sever, ancak aşırı sulamadan da kaçınılmalıdır. Saksı altlığında biriken fazla su dökülmelidir. Kış aylarında sulama sıklığı azaltılabilir. Sulama için oda sıcaklığında ve dinlenmiş su kullanmaya özen gösterilebilir.
Barış Çiçeğinin Yaprak Uçları Neden Kurur
Barış Çiçeklerinin yaprak ucu neden kurur? sorusu çiçek severlerin en merak ettiği sorular arasında yer alıyor. Çünkü Barış çiçeklerinde yaprak ucu kuruması sık karşılaşılan bir sorundur. Barış çiçeklerinin yaprak ucu kurumasına neden olan en önemli husus Barış Çiçekleri yüksek nemli ortamları sevmesi. Nemi seven bu çiçeğin hava kuru olduğunda yaprak uçları kuruyabilir.
Yetersiz sulama ve aşırı sulama da yaprak ucu kurumasına neden olabilir. Fazla gübre kullanımı, toprakta tuz birikimine neden olabileceği için yaprak ucu kurumasına yol açabilir. Ayrıca musluk suyu içindeki klor ve florür gibi kimyasallar barış çiçeğinin yaprak uçlarında kurumaya neden olabilir. Barış Çiçeklerinin yaprak uçlarının kurumaması için bu detaylara dikkat edebilirsiniz.
Barış Çiçeğinin Yaprakları Neden Sararır
Çiçek yetiştirmek çiçeklere bakım yapmak kişilere ayrı bir huzur verse de özenerek yetiştirilen çiçeklerde yaşanan sorunlar çiçek yetiştirmeyi sevenlerin moralini bozabiliyor. Tek istedikleri tohumdan büyüme aşamasına kadar binbir emekle beslediği büyütüp baktığı bitkinin çiçek açması olan kişiler yer yer bu çiçeklerde kopma sararma gördüğünde üzülebiliyor.
Barış çiçeklerinin de bu sorunu en yaygın yaşayan çiçekler arasında. Barış Çiçeklerinin yapraklarının sararması yaygın bir problemdir. “Peki Barış Çiçeğinin Yaprakları Neden Sararır?” Diyorsanız en yaygın nedenlerden biri aşırı sulamadır. Sürekli ıslak toprak, köklerin çürümesine ve yaprakların sararmasına neden olabilir. Ayrıca Susuz kalmak da yaprakların sararmasına yol açabilir.
Toprak çok kuru kaldığında bitki strese girer ve yapraklar sararmaya başlar. Besin eksikliği de barış çiçeklerinin yapraklarının sararmasına neden olabilir. Bunun topraktaki azot, demir veya magnezyum eksikliği karşılamak gerekebilir. Alt yaprakların sararması ve dökülmesi bitkinin doğal yaşlanma sürecinin bir parçası olabileceği gibi mantar hastalıkları ve bazı zararlılar da yapraklarının sararmasına neden olabilir.